Nieuwsbrief 2024

Februari 2024

Dit is de eerste nieuwsbrief van de HVOB in dit nieuwe jaar.  Onze nieuwsbrief verschijnt minimaal twee keer per jaar, maar vaker als dat nodig is. Voor actuele en uitvoeriger informatie kunt u ook onze website bezoeken. Zie de contactgegevens onderaan deze brief.

Werkplan

De Huurdersvereniging Ons Belang (HVOB) behartigt de belangen van de huurders van Centrada. Zij doet dat onder meer door:

 • het houden van spreekuur op dinsdagmorgen (10.00 uur tot 12.00 uur) en op donderdagmiddag (14.00 uur tot 16.00 uur).
 • Het regelmatig overleggen met Centrada over het beleid en de uitvoering daarvan. Bijvoorbeeld over de jaarlijkse huurverhoging, onderhoud en reparaties.

Naast dit soort zaken die jaarlijks weer terug komen besteedt de HVOB elk jaar extra aandacht aan een aantal speciale projecten. Dit jaar zijn dat de volgende:

 • Wold
  Renovatie van en energiemaatregelen voor 186 woningen.
 • Zandbank
  Zelfde werkzaamheden als in Wold maar dan voor 36 woningen in 2024.
 • Gasloos maken van woningen
  Centrada doet in 2024 een proef met het gasloos maken van woningen in een zestal projecten. Aan een van die projecten zal de HVOB bijzondere aandacht besteden. Met de informatie van dit moment wordt dat een project in Hanzepark.

U bent huurder van Centrada, maar misschien nog geen lid van de HVOB. Als deze informatie over onze activiteiten u op het idee brengt dat lid worden belangrijk voor u kan zijn, stuur ons dan even een berichtje. Wij bezorgen u dan een inschrijfformulier. Het lidmaatschap kost maar 75 eurocent per maand. Wilt u eerst meer weten? Dan kunt u dat ook aangeven. Dan zorgen wij dat u een jaarverslag en jaarwerkplan ontvangt.

Bestuur

Aan al deze werkzaamheden wordt leiding en invulling gegeven door het bestuur Zij informeren en helpen zo mogelijk de mensen die op ons spreekuur komen. Zij overleggen met Centrada en de gemeente. Interessant, belangrijk en leuk werk. Het bestuur bestaat op dit moment uit zes mensen en is een goed ingespeeld team dat staat voor de zaken waar het verantwoordelijk voor is.

Er wordt echter niet alleen naar het jaar 2024 gekeken, Het bestuur beseft dat er nu al gezorgd moet worden dat er ook in de toekomst voldoende ingewerkte mensen zijn die de vereniging kunnen leiden. Denkt u op enigerlei wijze een bijdrage te kunnen gaan leveren aan de belangenbehartiging van huurders, of wilt u eerst meer weten, neem dan contact met ons op.

Doe mee met de HVOB

Zowel bij het helpen van individuele gevallen (spreekuur) als bij het overleg over beleid en uitvoering worden voor bewoners belangrijke resultaten behaald. Vaak is daar bij belangrijk dat de HVOB goede contacten heeft in een wooncomplex of buurt. Informatie uit de praktijk is vaak doorslaggevend.

In het voor ons liggende jaar is onder meer onze inzet onze contacten met bewoners te versterken. Wilt u voor ons contactpersoon worden, alleen of met een aantal andere bewoners samen? Stuur dan even een berichtje.

Contactgegevens

www.hvob.nl 
info@hvob.nl
Tel: 0320 841733


HVOB Nieuwsbrief februari 2024 in pdf formaat.

Klik hier om HVOB Nieuwsbrief 2024 van HVOB te downloaden.

Eén gedachte over “Nieuwsbrief 2024”

 1. Vraag:
  In welke wijk wordt er gasloos gemaakt op dit moment?
  Wij wonen op Kempenaar en ik ben aan het nadenken om lid te worden van de HVOB. Kunnen wij wel lid worden
  Gasloos wonen lijkt me wel een veilig idee.. dan krijgt niemand een gaslek meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *